ABD askerleri Nijer'de

ABD askerlerinin insansız hava aracı üssü kurmak için Nijer topraklarında olduğu bildirildi.

Washington Post'un haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika ülkesi Nijer'e 100 civarında ABD askerinin yerleştirilmeye başlandığını söyledi. Savunma yetkilileri, bölgedeki El Kaide militanlarını gözlemek için bir İnsansız Hava Aracı (İHA) üssü kurulacağını belirtiyorlar.

Kongre'ye yazdığı mektupta Obama, şu ana kadar 40 askerin Nijer'e gönderildiğini söylerken, askerlerin "kendilerini korumak için" silahlandığını ve Mali'de İslamcı militanlarla savaşan Fransız ordusuna yardım edeceklerini vurguladı.

Post'a konuşan bir savunma yetkilisi, bu 40 askerin neredeyse tamamının hava kuvvetlerinden olduğunu ve bölgedeki İHA operasyonlarına katkı sunacaklarını söyledi. Yetkili, İHA operasyonlarının "eli kulağında" olduğunu ileri sürerken, Predatörlerin halihazırda Nijer'de olup olmadığını ya da kaç tane olduğunu söylemedi.

ABD'liler, Nijer'deki İHA üssünün saldırı amaçlı değil, "tamamen istihbarat amaçlı" olduğunu iddia ediyorlar. Nijer'de kurulan bu üsle birlikte, ABD'nin Batı Afrika'daki istihbarat ve operasyon kapasitesi da hayli artmış olacak.

(soL - Dış Haberler)