Abbas bölüyor İsrail katlediyor

İsrail katliama devam ederken, Filistin'in en büyük dezavantajı, El Fetih Lideri Abbas'ın açıklamalarıyla direnişin elinin zayıflaması.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail katliamları artarak devam ediyor. Yetkililer, Gazze'de 943 Filistinli'nin öldüğünü, 4 bin 337'sinin yaralandığını bildiriyorlar. İsrail ordusunun kayıpları da, Gazze'nin içlerine doğru ilerledikçe artıyor.

İsrail saldırılarında sivillerin hedef alınmasında, tepkilere karşın bir değişiklik yok. İsrail hava kuvvetlerinin kente düzenlediği saldırılarda bir spor merkezinin de isabet aldığı kaydedildi. İsrail ordusu, daha önce de, Refah'ta bulunan bir spor merkezini hedef almıştı.

İsrail'in kayıpları artıyor

Direniş karşısında İsrail ordusunun kayıpları da artıyor. Kudüs'ün 26 kilometre güneyinde İsrail birliğine ateş eden Filistinli bir keskin nişancı, üç askeri yaraladı. Hamas'a bağlı El Kassam Tugayları, Beyt Lahiya çatışmasında 12 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze içindeki ilerleyişi sırasında, direniş nedeniyle günlük hedeflerine varamadığı belirtiliyor.

İsrail'den bu kez Ürdün provokasyonu

İsrail ordusu, Ürdün sınırında askerlerine ateş açıldığını iddia etti. Üç askerin hafif yaralandığını söyleyen ordu sözcüsü, Ürdün'ü suçladı.

Yahudi yerleşimci Batı Şerialı genci öldürdü
Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimci, Filistinli bir genci vurarak öldürdü. İsrail basını, Filistinli gencin İsrailli yerleşimcinin arabasını taşlamasını cinayet nedeni olarak sundu. Yahudi yerleşimci İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

Gazze'ye insani yardım taşıyan bir İran gemisi de İsrail donanması tarafından engellendi.

Arap Ligi toplanıyor
Arap yönetimleri, Gazze konulu yeni bir toplantı düzenleme kararı aldılar. Gelecek hafta Kuveyt'te düzenlenmesi planlanan Arap Ligi'nin, İsrail'in Birleşmiş Milletler kararını hiçe sayması üzerine toplanma kararı aldığı belirtildi. Katar'ın önerisi üzerine toplanan Arap Ligi'ne El Fetih lideri Mahmud Abbas'ın da katılacağı belirtiliyor.

İsrail Abbas'tan memnun
Hamas'ı kınayan açıklamalarıyla tepki çeken El Fetih Lideri Mahmud Abbas, Mısır taslağını da BM kararının hayata geçmesi için bir fısat olarak selamladı.

Abbas'ın New York ve Kahire ziyaretlerin sonrası yapılan açıklamada, İsrail saldırıları kınanırken, Hamas, Mısır ateşkesini kabul etmeye çağrıldı.

Mısır taslağının gecikmeden uygulanmasını isteyen Abbas, bunun Gazze'ye yönelik saldırılara son vermesini bekliyor.

İsrail basını, Abbas'ın Hamas ile farklılaşan açıklamalarını "şans" olarak değerlendiriyor. Bazı İsrailli yorumcular, Mısır anlaşmasının üçüncü bölümünde, Filistin adına Abbas'ın muhatap alınması nedeniyle, Hamas'ın "devre dışı kalmamak ve izole olmamak için bazı tavizler verebileceğini" belirtiyorlar. Abbas, Gazze halkının çektiği sıkıntıların nedeninin Hamas olduğunu dile getirmişti.