AB sevinçten şaşırdı

Avrupa Birliği, dün Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin imzalanması hakkındaki açıklamasını, daha imzalar atılmadan ve iki ülke derin bir kriz yaşarken basına sundu.

Dün Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokoller imzalandı. AB bu konuya verdiği önemi göstermek amacıyla yazılı bir açıklama hazırladı. Açıklamada, AB Komisyonu'nun Dış İlişkilerden Sorumlu Üyesi Benita Ferrero Waldner ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in mesajlarına yer verildi.

Cumartesi olmasının da etkisiyle önceden hazırlanan bu mesaj otomatiğe bağlandı ve yerel saatle 18.00'den sonra yayımlanmak üzere servise verildi. Açıklama, ayarlama gereği 18.00'den sonra gazetecilerin elektronik postalarına düşmeye başladı. Ancak mesajın geldiği an krizin doruk noktasına ulaştığı andı. Hatasını geç de olsa fark eden AB, daha sonra yeni bir mesaj göndererek ilk mesajın kaale alınmamasını istedi. Ancak bu mesajın yayımlanmasından kısa bir süre sonra anlaşma sağlanınca AB, ilk kutlama mesajını bir kez daha yayımlamak zorunda kaldı.
(soL - Dış Haberler)