2012 Olimpiyatları başlıyor

2012 Londra Olimpiyatları, Big Ben saat kulesinin çanlarının çalmasıyla başladı. Resmi açılış töreni ise Türkiye saati ile 23.00'te Olimpik Park'ta gerçekleşecek.

Londra'da parlamento binasının Big Ben saat kulesinin çanları, Olimpiyatların başladığını ilan etmek için üç dakika boyunca tam 40 kez aralıksız çaldı. Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya parlamentolarının saat kuleleri de aynı saatte çalmaya başladı.

70 gün önce Yunanistan'dan çıkan Olimpiyat meşalesinini son durağı da Thames nehri üzerindeki Tower Bridge olacak. Hampton Court Sarayından alınan meşale, Olimpiyatların simgesi 5 halkanın bulunduğu köprüye 16 kürekçi tarafından getirilecek. Meşale daha sonra 22 yaşındaki basketbolcu Ember Charles tarafından belediye binasına götürülecek ve akşam düzenlenecek açılış törenine kadar sergilenecek.

Resmi açılış töreni ise Türkiye saati ile 23. 00'te Olimpik Park'ta gerçekleşecek.

10 Mayıs'ta Yunanistan'dan yola çıkan Olimpiyat meşalesi Londra'nın simgelerini gezdi. Olimpiyat ateşinin ilk durağı Saint Paul Katedraliydi. Meşale daha sonra Milenyum Köprüsünden geçirildi. Trafalgar Meydanı'nın ardından ateş, Başbakanlığın bulunduğu Downing Street'e gitti. Olimpiyat ateşinin bir diğer durağı, kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı oldu.

Olimpiyat ateşinin gezisi, Hyde Park'ta düzenlenen kutlamayla son buldu.