1915 olaylarını İsrail de mi görüşecek?

İsrail haber sitesi IzRus'un dünkü haberine göre, İsrail parlamentosu Knesset Nisan ayında Ermeni soykırım tasarısını görüşecek. Eğer İsrail parlamentosu da tasarıyı kabul ederse, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan ülkelere İsrail de eklenmiş olacak.

Haber sitesi IzRus, İsrail parlamentosunda sol eğilimli muhalif parti Meretz'in lideri olan Haim Oron'un Ermeni soykırım tasarısını önümüzdeki ay Knesset'e taşımaya hazırlandığını bildirdi.

Ermenistan kaynaklarına göre, Knesset'te görüşülmesi daha önce de gündeme gelmiş olan tasarının son dönemde bazı "gerilimler" yaşayan Türkiye-İsrail ilişkilerinin daha da bozulmaması hassasiyeti nedeniyle kabul edilmesinin güç olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, söz konusu tasarının kabul edilip edilmemesinde, Kudüs'te yaşayan Ermeniler ve faaliyet gösteren Ermeni Kilisesi'nin İsrail-Filistin görüşmeleri ve Kudüs'ün nihai statüsünün belirlenmesi konusunda önemli faktörlerden biri olmasının da etkili olacağı ifade ediliyor. İsrail ile Azerbaycan arasındaki sıkı ekonomik ilişkiler de, tasarı ile ilgili görüşmeleri etkileyecek.

(soL-Dış Haberler)