Zara'daki Alevi katliamının esas failleri: ABD, AKP, Katar, Suudi Arabistan...

Suriye'de cihatçılar, Hama-Humus arasında yer alan Alevi köyü Ez-Zara'da sivilleri katletti. Katliamcıların arkasındaki ülkeler tanıdık: ABD, Suudi Arabistan, Türkiye...

Dış Haberler

Suriye'de El Kaide ile birlikte "ılımlıların" bozduğu ateşkes, yeni katliamlarla birlikte sürdürülemez hale geldi.

"Ilımlılar"ın son hedefi, Hama'ya bağlı Alevi köyü Ez-Zara'ydı. Köyü basanlar arasında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam ve Ehli Sünnet Tugayları gibi çeteler bulunuyor.

Bu gruplar, köye yaptıkları baskından video ve fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntülerde, çetelerin sivil giyinimleri insanları öldürdüğü görülüyor.

İlk gelen haberlerde, köydeki sivillerin kaçırıldığı ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü söyleniyordu. Ancak daha sonra gelen bilgiler, içinde muhtarın da bulunduğu köylülerin Rastan'a götürülerek infaz edildiğini gösteriyor.

Halepli gazeteci Kevork Elmasyan ise, Zara'da yaşananların "katliam" değil "soykırım" olduğunu öne sürerek, toplamda 115 kişinin kaçırılıp öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Bazı sosyal medya hesapları, çetelerin paylaştığı fotoğraflardaki cesetlerin "uyuyor gibi olduklarını" söyleyerek, kimyasal gaz saldırısı ihtimalini gündeme getirdi.

YDH'den Hasan Sivri'nin aktardığına göre, operasyona ‘Halep'in İntikamı’ adını veren silahlı grupların liderliğini El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi yaptı.

Rusya, daha bir gün önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Ahrar'uş Şam'ın da terörist örgütler listesine dahil edilmesi için teklif sunmuş, ancak bu teklif ABD, Fransa ve İngiltere tarafından veto edilmişti.

Kurucu El Kaideli olan Ahrar'uş Şam, Katar ve Türkiye tarafından destekleniyor, hatta Batılılara "ılımlı" olarak pazarlanmak isteniyor. 

Katliamın diğer ortağı Nusra Cephesi'nin de, küresel El Kaide şebekesinden ayrılarak "ılımlılaştırılması" planlanıyor. Planın başında yine Katar var.

Silahlı çeteler, özellikle Suudi Arabistan'ın çabalarıyla Halep'in güneyinde ateşkesi bozmuştu.

Zara köyünden görüntüler:
(Rahatsız edici görüntüler içeriyor)