Zaharova: İdlib anlaşmasıyla teröristler ayırt edilecek

Geçtiğimiz gün Türkiye ve Rusya arasında imzalanan İdlib'de çatışmasız bölgeler oluşturulmasına yönelik mutabakatı değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 'bölgede teröristlerin ayırt edileceğini' belirtti. Zaharova, uzlaşının İdlib'de 'kimyasal saldırı mizanseni hazırlığında olanlar' üzerinde de etkili olmasını beklediklerini açıkladı.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi’deki görüşmesinin ardından varılan İdlib mutakabatına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, uzlaşının “bölgenin geleceği için etkili olacağını” belirtti.

'KİMYASAL SALDIRI MİZANSENİNE SON VERMESİNİ UMUYORUZ'

St.Petersburg’da düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Bu anlaşmanın, İdlib'de bulunan ılımlı muhalefet birliklerini teröristlerden ayırmaya yardımcı olmasının yanında, hazırladıkları kimyasal saldırı mizanseni sayesinde ABD başkanlığındaki koalisyonunun yeni füze saldırısını haklı çıkarma niyetinde olan provokatörler üzerinde ayıltıcı etki olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriye’de düşürülen Rus İl-20 uçağı konusunda kısa bir süre sonra yeni verilerin açıklanacağı bilgisini paylaşan Zaharova, bunların İsrail’in bu olaya karışmasıyla ilgili soruların cevabını tam olarak vereceğini kaydetti. Zaharova, İsrail uçaklarının Suriye füzelerinden korunmak için Rus uçağının arkasına saklandığını belirtti.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Sean Ryan ise dün yaptığı açıklama ile Türkiye ve Rusya'nın İdlib anlaşmasını destekleyeceklerini açıklamıştı.