Yemen'e Suudi ablukası sürerse 8 bin diyaliz hastası yaşamını yitirecek

Suudi Arabistan'ın sivil altyapısını yok ettiği Yemen'de sağlık hizmetlerine ulaşamayan 8 bin diyaliz hastasının ölme riski altında olduğu bildiriliyor.

Dış Haberler

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın ülkeye ablukayı sürdürmesini durumunda 8 bin diyaliz hastasının yaşamını yitireceğini duyurdu.

PressTV'nin haberine göre kronik böbrek hastalığı olan ve haftada üç kez diyalize gitmesi gereken hastalar sağlık hizmetlerine ulaşamıyor.

Bakanlık açıklamasında ülkenin sağlık sisteminin çökmemesi için bakanlığın elinden geleni yaptığı, ancak diyaliz hastaları için gereken tedavinin sürdürülemeyeceği belirtildi.

2015'TEN BERİ SALDIRILAR SÜRÜYOR

Suudi Arabistan ve bölgesel müttefikleri Mart 2015'ten beri Yemen'e saldırıları sürdürüyor.

Husileri askeri olarak yenilgiye uğratamayan Suudi koalisyonu, ülkenin sivil altyapısını hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

SON LİMAN DA SUUDİ ABLUKASINDA

Ülkenin uluslararası yardım ulaştırılabilen son limanı Hudeyde'ye yapılan operasyonlarla birlikte yüz binlerce sivil sağlık hizmetlerine, temiz suya ve gıdaya ulaşamaz hale geldi.

Yalnızca kolera salgını sonucunda 2 bin 200 Yemenli yaşamını yitirirken, Birleşmiş Milletler ülkede yaşananları dünyanın en kötü insani felaketi olarak niteliyor.

Doğrudan Suudi koalisyonunun saldırıları sonucunda ölen sivil sayısıysa 15 bini aştı.