WSJ: İran ile İsrail, Suriye'nin güneyinde çatışmaya doğru gidiyor

Wall Street Journal gazetesinde çıkan bir yazıda, Ortadoğu'daki bir sonraki savaşın İran-İsrail savaşı olacağı, bunun da Suriye'nin güneyinde başlayacağı ileri sürülüyor.

Dış Haberler

İsrail'in Suriye'nin Hama kentinde bir araştırma merkezini vurmasının ardından, bölgesel bir savaşın çıkma ihtimali üzerinde duruluyor.

Wall Street Jorunal'da (WSJ) yayımlanan başyazıda, İsrail'in Suriye'yi vurmasının en az Suriyeliler kadar Trump yönetimini de endişelendirmesi gerektiği söyleniyor.

WSJ, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaş sona yaklaştıkça, İsrail ile İran arasındaki karşı karşıya gelişin daha da yakınlaştığını savunuyor.

İran'ın İsrail'le savaşta Hizbullah'a yardım ettiğini, Tahran'ın Golan Tepeleri'nde de daimi bir varlığa sahip olması durumunda İsrail'e karşı ikinci cepheyi açabileceği yazıda savunulanlar arasında.

Trump'ın, "Suriye'de IŞİD'i öldürmek dışında yapabileceğimiz çok az şey var" sözlerini hatırlatan WSJ başyazısı, "Güzel, fakat sorun şu ki, IŞİD'in sonu Suriye'ye istikrar getirmeyecek ve Amerikan çıkarları IŞİD'in bitmesiyle sona ermeyecek" ifadelerini kullandı.

Başyazı, eğer ABD'nin Ortadoğu'da yeni bir savaşa sürüklenmesini istemiyorsa, Trump'ın IŞİD sonrası Suriye'de İran'ı çevreleyecek bir strateji geliştirmesi yönünde bir çağrı ile sonlandı.