VİDEO | 19.Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali böyle geçti

19.Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali 14-22 Ekim tarihleri arasında Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşti.

Haber Merkezi

Festival ilk kez 1947 yılında Prag’da yapılmıştı. Sovyetler Birliği’nin çözülüşüne kadar aralıksız devam eden festival, çözülüşle birlikte en büyük destekçisini de yitirmiş oldu. Ancak 1997 yılında büyük devrimci Fidel Castro ve sosyalist Küba’nın desteği ile yeniden yapılmaya başlandı. Her dört yılda bir gerçekleşen festival daha önce Venezuela, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Güney Afrika gibi ülkelerde yapılmıştı. 

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) tarafından 19'uncusu düzenlenen festivalde, dünyanın dört bir yanından 30 bin gencin katılımıyla birlikte çeşitli seminerler, kültür-sanat ve spor faaliyetleri gerçekleştirildi.

Festivale, Türkiye’yi temsilen WFDY Genel Konsey üyesi Türkiye Komünist Gençliği (TKG) katıldı. Festivalde gerçekleştirilen pek çok seminerde konuşmacı olarak yer alan TKG, festival süresince açtığı masada Ekim Devrimi'nin Türkiye'deki Cumhuriyet Devrimi'yle ilişkisini anlatan bir broşür ve Uluslararası Komünist Dergi'yi dağıttı. 

19.Festival, WFDY tarafından kabul edilen Siyasi Deklarasyon'un okunduğu ve sık sık slogalarla kesilen kapanış seremonisinin ardından son buldu. 

İlgili Haber: http://haber.sol.org.tr/blog/serbest-kursu/ibrahim-can-usta/19uncu-dunya...

Festivale dair soL'un hazırladığı video haber şu şekilde: