Venezuelalı komünist önder Olga Luzardo hayata veda etti

Venezuela Komünist Partisi’nin tarihi önderlerinden Olga Luzardo geçtiğimiz pazartesi 100 yaşında aramızdan ayrıldı.

Haber Merkezi

Venezuela Komünist Partisi’nin tarihi önderlerinden Olga Luzardo geçtiğimiz pazartesi günü 100 yaşındayken hayatını kaybetti.

Olga Luzardo doğduğu ve yetiştiği Zulia eyaletinde henüz 13 yaşındayken mücadeleye atıldı. Kısa zaman içinde işçi sınıfı direnişinin ön saflarında yer alan ilk kadın liderlerden oldu.

Ölene kadar Venezuelalı emekçi kadınların hakları için mücadele etti. Erken yaşlarda üyesi olduğu Venezuela Komünist Partisi’nin saflarında hayatının sonuna kadar 80 yıl boyunca kesintisiz mücadele etti. Partide pek çok kez Siyasi Büro ve Merkez Komitesi düzeyinde görev aldı.

Parti okulunun kuruluşunda ve yönetilmesinde önemli roller üstlenen Luzardo partinin resmi yayın organı Tribuna Popular’ın da kurucularından biriydi. Yazar, gazeteci ve şair olan Olga Luzardo ülkesinin seçkin entelektüelleri arasındaydı. Yaşamı boyunca pek çok kez maruz kaldığı devlet şiddetine karşın direnci, disiplini ve çalışkanlığıyla komünistlerin ilham kaynağıydı.

Venezuela Komünist Partisi Merkez Komitesi adına yapılan açıklamada “yoldaş Olga Luzardo’nun sosyalist-komünist toplumu yaratma yolunda hayatına damgasını vuran işçi sınıfı, köylülük ve halkın en yoksul kesimlerinin kurtuluşu için verilen direngen ve yorulmak bilmez mücadelenin mirası tüm bugünkü ve gelecek komünist ve devrimci kuşaklara anlatılmalıdır” denildi.

Türkiye’den Komünist Parti Olga Luzardo’nun kaybı üzerine Venezuela Komünist Partisi’ne bir taziye mesajı iletti.