Venezuela muhalefeti seçimi beğenmezse sokağa çıkacak, ABD de destekleyecek

Venezuela muhalefeti, seçim sonuçlarını "beğenmemeleri" durumunda sokağa çıkacaklarını duyurdu. Muhalefetin eylemlerine ABD'den destek geleceği söyleniyor.

Dış Haberler

Huffington Post'un haberine göre, 6 Aralık'ta seçime gidecek olan Venezuela için, Venezuela muhalefeti ve ABD hazırlıklarını şimdiden yapmış durumda. Muhaliflerin gazetesi El Nacional'de muhaliflerin seçim sonucunu beğenmemeleri durumunda sokağa çıkacakları söylenirken, ABD'nin de buna destek vereceği bildiriliyor.

Eski ABD Başkanı ve seçim uzmanı Jimmy Carter'ın Venezuela'daki seçim sistemini "dünyanın en iyisi" diye nitelendirdiği, ancak buna rağmen bağımsız gözlemcilerin de izlediği seçimlerin ABD tarafından kabul görmediği bildiriliyor.

ABD'nin Venezuela hükümetinden duyduğu rahatsızlık sebebiyle 2013 yılında da halkın Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'ni seçmesini tanımayıp, seçimleri kabul etmeyen ve sokağa çıkarak şiddet kullanan sağcıları desteklediği hatırlatılıyor.

ABD'nin muhalefetle birlikte hareket ederek bu seçimde de benzer bir tavır alacağı ve sonuçlara "şaşırmış" gibi yapacağı söyleniyor.