Venezuela muhalefeti: Sağcı, ırkçı, kadın düşmanı

Venezuela'da sağcı muhalefetin düzenlediği Maduro karşıtı protestolar gündeme gelmeye devam ediyor. Uluslararası medyada da çeşitli videolarla Maduro ve Erdoğan'ın benzetildiği görsel materyaller dolaşıma girmişken, Venezuela muhalefeti sanıldığı gibi 'özgürlükçü' değil. Aksine, Venezuela sağını ırkçılık ve piyasacılık tanımlıyor.

Dış Haberler

Venezuela'da sağcı muhalefetin düzenlediği Maduro karşıtı protestolar gündeme gelmeye devam ediyor. Uluslararası medyada da çeşitli videolarla Maduro ve Erdoğan'nın benzetildiği görsel materyaller dolanırken, Venezuela muhalefeti sanıldığı gibi 'özgürlükçü' değil. Aksine, Venezuela sağını 'ırkçılık' ve piyasacılık tanımlıyor.

7 SAĞCI MUHALİFİN ÜZERİNDEN 60 MOLOTOF ÇIKTI

teleSur'un haberine göre, Venezuela Caracas'ın yüksek gelirli Chacao ve Baruta mahallelerinde yakalanan yedi 'muhalif'in üzerinden 60 molotof kokteyli ele geçirildi. İçişleri Bakanı Nestor Reverol'un Pazartesi günü aktardığına göre, 'muhaliflerin' toplumda şiddeti kışkırtmaya dönük girişimleri sürüyor.

Venezuela'da Sosyalist Parti iktidarına mensup otoriteler, 2014 yılındaki gibi bir çatışmanın ortaya çıkmaması için gayret gösteriyor.

Gerçeklerin aksine, Suriye yalanlarında olduğu gibi, Venezuela'da da devlet güçlerinin protestocular üzerinde kimyasal silah kullandığı iddia edilmişti.

VENEZUELA MUHALEFETİ: SAĞCI, IRKÇI, CİNSİYETÇİ

Bolivarcı devrimin 15. yılında Chavez'in mirasına saldırıların sürdüğünü belirten Afrika kökenli Venezuelalı Maria Emilia Duran, Venezuela'nın sağcı muhalefetini "yurtseverlikten nasibini almamış beyaz, burjuva, ayrımcı, ırkçı ve cinsiyetçi bir elit" olarak tanımlıyor ve tek istediklerinin siyahi, yerli ve fakir insanların olmadığı bir Venezuela olduğunu belirtiyor.

Kamulaştırma hamlelerinin ardından greve giden sağcı muhalefet, aynı zamanda yakın geçmişte çoğu önemli sektöride stokçuluk yapmış ve halk için kıtlığa neden olmuştu. Öte yandan, Venezuela'da muhalefetin ABD tarafından fonlandığı da biliniyor.