Üst düzey DİTİB yöneticisi istifa etti

Almanya'da imamlara yönelik casusluk iddiaları nedeniyle tartışılan ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin üst düzey yöneticisi Murat Kayman istifa etti.

Dış Haberler

Türkiye ile Almanya arasında gerilime sebep olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'yle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. DİTİB Eyalet Birlikleri Koordinatörü Murat Kayman'ın istifa ettiği duyuruldu.

Aynı zamanda DİTİB'in Kuzay Ren-Vestfalya eyaletinin Yönetim Kurulu'nda olan Murat Kayman, DİTİB'den ayrıldığını kendi blogundan duyurdu.

Kayman Almanca yaptığı açıklamasında "DİTİB'deki tüm yol arkadaşlarıma çok farklı ve ilginç bağlamlarda, her zaman kolay olmayan, ama yapıcı ve verimli işbirliği için teşekkür ediyorum ve DİTİB'e gelecekte başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisini sadece "üyesi olduğu diğer derneğin hukuki işlerine adadığını" bildiren Kayman, DİTİB'deki Eyalet Birlikleri Koordinatörlüğü görevinin yanı sıra eyaletteki İslam Diyalog Forumu ve federal çaptaki politik görüşmelerden de geri çekildiğini duyurdu.