Ukrayna'da muhalif liderden Poroşenko'ya 'diktatör' çıkışı

Ukrayna'da muhalif Radikal Parti Genel Başkanı Oleg Lyaşko bir parti liderinin tutuklanmasının ardından 'Poroşenko'nun diktatörlüğüne karşı birlik olma' çağrısı yaptı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Ukrayna hükümetiyle arası açılan eski Dneprepetrovsk Valisi ve oligark İgor Kolomoyskiy'in maddi desteğiyle kurulan Ukrayna Vatanseverler Birliği Partisi'nin (UKROP) lideri Gennadiy Korban, cumartesi günü 'suç örgütü organize etme' iddiasıyla tutuklandı. Korban, Ukrayna'da 25 Ekim'de yapılan seçimlerde Dnepropetrovsk belediye başkanlığı için yarışmıştı.

'DİKTATÖR POROŞENKO SUÇ İŞLİYOR'
UKROP lideri Korban'ın tutuklanmasına aşırı sağcı muhalif lider Oleg Lyaşko'dan çok sert tepki geldi. Lyaşko, "Poroşenko'nun diktatörlüğüne karşı birlik olmalıyız.

Poroşenko, Ukrayna Güvenlik Servisi ve Başsavcılık ofisine hoşuna gitmeyen muhaliflerin tutuklanması emrini veriyor. Bu bir suçtur ve yargılanma nedenidir" ifadelerini kullandı.

'KORBAN'IN TUTUKLANMASI ADAM KAÇIRMA SAYILIR'
Bu arada Korban'ın avukatları müvekkillerinin tutuklanmasını 'adam kaçırma' olarak niteleyerek, kendilerine Korban hakkındaki suçlamalara ilişkin hiçbir bilgilendirme yapılmadını belirtti. Ukrayna Güvenlik Konseyi ve Başsavcılık Korban'ın tutuklanma nedenini açıklamazken, basında muhalif liderin 'suç örgütü kurma ve adam kaçırmakla' suçlandığı belirtiliyor.