Ukrayna Parlamentosu başkanından Hitler’e övgü

Ukrayna’nın faşist parlamento başkanı Andrey Parubiy, Hitler için 'Doğrudan demokrasiyi uygulayan büyük insan’ ifadelerini kullandı. Ukrayna Komünist Partisi Genel Sekreteri, Parubiy’in sözlerinin Ukrayna için en büyük tehdidin Maidan-sonrası rejim olduğu görüşünü doğruladığını bildirdi.

Dış Haberler

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, ICTV adlı televizyon kanalına verdiği mülakatta, Hitler için “demokrasiyi uygulayan büyük insan” ifadelerini kullandı.

Faşist milletvekili Parubiy “Ben şahsen doğrudan demokrasinin çok büyük taraftarıyım... Bu arada size şunu söyleyeyim, doğrudan demokrasiyi uygulayan en büyük insan, 1930’lu yıllarda Adolf Hitler’di” diye konuştu.

AVRUPA PARLAMENTOLARINA ÇAĞRI

Ukrayna Komünist Partisi, Avrupa’da yer alan tüm ülkelerin parlamentolarındaki sol, komünist ve işçi partilerinin milletvekillerine ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyelerine çağrıda bulunarak Parubiy’in Nazizmi övme ve yayma suçundan cezalandırılması için hükümetlerine gerekli önlemleri alma konusunda baskı yapma çağrısında bulundu.

SİMENENKO: UKRAYNA İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT NEO-NAZİ HÜKÜMET

Ukrayna Komünist Partisi Genel Sekreteri Petro Simenenko yaptığı açıklama şunları kaydetti:

“Parubiy’in Hitler’in büyük demokrat olduğu yönündeki açıklaması, Komünist Parti’nin çağdaş Ukrayna için asıl tehdidin neo-nazi niteliğini açıkça ortaya koyan ve faşist diktatörlük olduğu aşikar olan Maidan-sonrası rejim olduğu savını doğrulamaktadır. Parubiy, Adalet Bakanlığı’na resmen kayıtlı olan ve milliyetçi Dimitri Dontsov’un Hitler faşizmi ile Mussolini döneminin İtalyan faşizmini savunan ideolojisi üzerine kurulu Nasyonal Sosyalist partinin kurucusudur."

'GÖREVDEN ALINIP YARGILANMALI'

Simenenko, Ukrayna için asıl tehdidin Poroşenko, Parubiy, Turçinov ve Hitler’in politikalarını savunan faşist partiler olduğunu dile getirdi. Simenenko, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, siyasi ve ekonomik bağımsızlığını yok eden, ülkeyi bir yeni-sömürge haline getiren ve işçileri Avrupa ve uluslararası şirketler için bir köle gücü haline getirenin bunlar olduğunu vurguladı.   

Simenenko, Parubiy’in derhal Parlamento sözcülüğünden azledilerek Nazi propagandası yapmak suçundan yargılanması gerektiğini belirtti.