Ukrayna eski İçişleri Bakanı: Maydan'da ateş açma emrini ben vermedim

Ukrayna eski İçişleri Bakanı Zaharçenko, 2014 yılının Şubat ayında yaşanan Maydan olaylarında göstericilere ateş açma talimatını kendisinin vermediğini açıkladı.

RIA Novosti ajansına demeç veren Ukrayna eski İçişleri Bakanı Zaharçenko, 2014 yılının Şubat ayında yaşanan Maydan olaylarında göstericilere ateş açma talimatını kendisinin vermediğini açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Ukrayna eski İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko, ülkede içişleri bakanının siyasi bir figür olduğunu, bakanlık birimlerine emir ve talimatlar vermediğini belirterek şunları söyledi: "Tüm talimatlar, bakanlığın birimleri tarafından hazırlanıyor. Çeşitli daire ve şubelerin yetkilileri tarafından imzalandıktan sonra bakanın imzasına sunuluyor. Yani ateş açma talimatı verilmiş olsaydı haberi çoktan gelirdi, ilgili belgeler kolayca bulunurdu" dedi.

Eski bakan, 18 ve 19 Şubat 2014’te yaşanan çatışmalarda 14 polis görevlisinin hayatını kaybettiğini, 86’sının da yaralandığını ama şu an yönetimde bulunanların, bu ölümlerle ilgili soruşturma başlatmadıklarına dikkat çekti.

2014 Şubat ayında Maydan'daki göstericilere ateş açılması, Ukrayna'daki krizi alevlendirmişti. Gerginliğin büyümesinin ardından Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç halen tartışılan bir kararla görevinden azledilmişti.