Ukrayna, Donbas'ı 'sınır' kabul edecek

Ukrayna, Donbass'ta kontrolünde tuttuğu bölgelerde sınır rejimine geçiyor.

Donetsk Parlamentosu Başkanı Andrey Purgin'in verdiği bilgiye göre, Kiev yönetimi, Donbass'ta ordu ile milislerin kesiştiği noktalarda, resmi sınır koruma birlikleriyle sınır inşa etmeye başladı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre sınırla ilgili resmi belgenin dün yayınlandığını ifade eden Purgin, belgede sınır noktalarının listesine yer verildiğini kaydetti.

Donetskli yetkili, sınır rejiminin Kiev yönetiminin Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde uyguladığı ambargoyu daha da güçlendireceğini vurguladı. Purgin, ürün ve mal temini ile sivillerin geçişini sağlamak için farklı yollar aramak zorunda kalacaklarını belirtti.

KİEV: AMAÇ, ULUSAL GÜVENLİĞİ ARTTIRMAK
Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun kabul ettiği belgede, "Sınır rejimi, ulusal güvenliğin arttırılması, Ukrayna halkının hak, özgürlük ve hukuki çıkarlarının korunması, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün, egemenliğinin siyasi ve ekonomik bağımsızlığının gözetilmesi ve devlet sınırlarının korunması amacıyla uygulamaya konuldu" denildi.

Kiev yönetimi, 21 Ocak'tan itibaren Ukrayna'nın doğusundaki operasyon bölgesine giriş ve çıkışlarda kısıtlama getirmişti. 26 Ocak'ta ise Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından ülkenin doğu bölgelerinde olağanüstü hal ilan edilmişti.