'Türkiye'nin liderlerine söyleyin Kürtleri öldürmeye son versinler'

ABD'li haham Michael Lerner, yaptığı konuşmada "Türkiye'nin liderlerine söyleyin Kürtleri öldürmeye son versinler" dedi.

ABD'nin Berkeley kentindeki Beyt Tikkun Sinagogu hahamı olan Michael Lerner, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada 'Türkiye'nin liderlerine söyleyin Kürtleri öldürmeye son versinler' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak üzere ABD'ye hareket etmişti. Cenaze namazına katılan Erdoğan programını iptal ederek dünya ve dini liderlerin de katıldığı bugünkü törene katılmaktan vazgeçmişti. Bugünkü törende Türkiye de dahil olmak üzere birçok kesime eleştiri geldi. Törende konuşma yapan, Lerner İsrail Başbakanı Netanyahu başta olmak üzere dünya liderlerini eleştirdi.

2008 ekonomik krizine ve ABD seçimlerine de değinen Lerner konuşmasında Türkiye'yeden de bahsederek 'Türkiye'nin liderlerine söyleyin Kürtleri öldürmeye son versinler' ifadelerini kullandı. Lerner'in bu konuşması binlerce katılımcının olduğu törende ayakta alkışlandı.

LERNER KİMDİR?

Berkeley'de bulunan Beyt Tikkun Sinagogu Hahamı olan Lerner, öğrencilik yıllarından itibaren siyahilerin hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi başlıklardaki mücadelelere verdiği destekle tanınıyor. Savaş karşıtı hareketin de aktif bir üyesi olan Lerner'in Muhammed Ali ile tanışıklığı da birlikte yer aldıkları savaş karşıtı platformlara dayanıyor. Muhammed Ali'nin Lerner'in "Siyahiler ve Yahudiler: Yaraları Sarmaya Başlayalım" başlıklı kitabını çok beğendiği bilinenler arasında.

Haham Michael Lerner, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediği için sık sık ABD'deki ve İsrail'deki Siyonist çevrelerin eleştirisine maruz kalan bir isim.