'Türkiye bize ihlal bilgisi iletmedi'

Türkiye'nin, bir Rus savaş uçağının 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili bilgileri Rusya'nın Ankara'daki Büyükelçiliği'ne iletmediği belirtildi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre gazetecilerin sorularını yanıtlayan bir Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türk yetkililer Rusya'nın Ankara'daki Büyükelçiliği'ne, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili ne bir bilgi ne de belge iletti. Bu nedenle Türk yetkililerin açıklamalarından hiçbiri, diplomatik tabirle, gerçeklerle uyuşmuyor" dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, 30 Ocak'ta bir açıklama yaparak, bir Rus savaş uçağının 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ihlal ettiğini iddia etmiş ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Bakanlığa çağırılmıştı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 'ihlale ilişkin tüm bilgi ve detayları' Rusya'yla paylaştıklarını söylemişti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, 'propaganda' olarak nitelendirdiği sınır ihlali iddialarını kesin bir dille yalanlamıştı.