Trump'tan Çin'e 'Saygı duyuyorum' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüs salgınına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD'deki koronavirüs vaka sayısının Çin'i geçmesinin ardından ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le telefonda görüştüklerini ve birlikte, sıkı bir çalışma içinde olduklarını açıkladı. 

Trump, yaptığı açıklamada "Çin Devlet Başkanı Şi ile çok iyi bir görüşmeyi tamamladım. Dünyamızın büyük bölümünü tahrip eden koronavirüsü detaylı şekilde konuştuk. Çin birçok şey yaşadı ve virüse dair güçlü bir anlayış kazandı. Birlikte, yakın bir çalışma içindeyiz. Saygı duyuyorum!" yazdı.

ÇİN ABD'YE ELİNDEN GELEN TÜM YARDIMLARI SAĞLAYACAK

CRI Türkçe'nin haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Trump ile görüşmesinde, Çin'in salgını kontrol altına almak için aldığı tedbirleri ayrıntılı şekilde anlattı.

ABD'deki son durumu yakından takip ettiklerini ifade eden Şi Cinping, Çin halkının ABD'de salgının bir an önce kontrol altına alınmasını umduğunu dile getirdi.

Şi Cinping, Çin'in salgınla mücadele konusunda uluslararası iş birliğine her zaman hazır olduğunu vurguladı.

Washington'u Çin ile el ele vererek salgınla mücadele etmeye çağıran Şi Cinping, Çin'in ABD ile salgına dair bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam edeceğini söyledi. Çin'in bazı eyaletlerinin ve Çinli işletmelerin ABD'ye gerekli tıbbi malzeme desteği sağladığını kaydeden Şi Cinping, Çin'in ABD'de yaşanan zor durumun farkında olduğunu, ülkeye elinden gelen tüm yardımları sağlayacağını belirtti.

Çin'e ABD'ye tıbbi malzeme sağlaması, salgına karşı etkili ilaçların araştırılması da dâhil olmak üzere iki ülke arasında sağlık alanındaki temas ve iş birliğini güçlendirmesi dolayısıyla teşekkür eden Trump, Amerikan halkının, sosyal medya üzerinde Çin halkına olan sevgi ve saygılarını gösterdiğini belirtti.