Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı: Katar ve Türkiye radikal ideolojinin yeni sponsorları

ABD Başkanı Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Herbert Raymon McMaster, Türkiye ve Katar'ın 'radikal ideolojilerin yeni sponsorları' olduklarını söyledi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Herbert Raymon McMaster, Türkiye ve Katar'a dönük bir suçlama geldi.

The National'da yer alan habere göre, İngiliz mevkidaşı Mark Sidwell ile Washington'da Policy Exchange'in düzenlediği bir etkinliğe katılan McMaster, ABD çıkarlarına yönelik olarak üç küresel tehdidin bulunduğunu ikisinin ortadoğuda olduğunu dile getirdi.

ABD çıkarlarına tehdit oluşturan unsurlara Çin ve Rusya ile ''terörü destekleyen, kitle imha silahlarının peşinden giden'' şeklindeki bir nitelemeyle İran ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni (KDHC) de ekleyen McMaster, üçüncü tehdidin de cihatçı gruplar olduğunu söyledi. 

"Radikal İslamcı ideoloji açık bir şekilde tüm medeni insanlara yönelik büyük bir tehdit" diyen McMaster, ''Suudi Arabistan'ın yıllar önce bazı terör örgütlerini destekledi ancak günümüz için ana destekçiler Katar ve Türkiye'' dedi.