Trump'ın eski danışmanı Bannon: Türkiye, İran'dan daha tehlikeli

ABD Başkanı Trump'ın kovulan danışmanı Steve Bannon, Türkiye'nin İran'dan daha tehlikeli olduğunu söylerken, Erdoğan yönetiminde Türkiye'de neler olduğunu bilmediklerini savundu.

Dış Haberler

Beyaz Saray'daki "başstratejist" görevinden kovulan, ünlü sağcı internet sitesi Breitbart'ın genel yayın yönetmeni Steve Bannon, ilginç açıklamalarda bulundu.

Suudi yayını Şark'ül Evsat'tan Daphne Barak'a konuşan Bannon, Cumhuriyetçi Parti'ye karşı açtığı "savaş" ile biliniyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) krizi hakkında "askeri çözüm yok" dediği için Beyaz Saray'dan kovulduğu iddia edilen Bannon, bu düşüncesinin arkasında duruyor.

Ancak Bannon, şaşırtıcı bir şekilde, Türkiye'nin ABD için "en büyük tehlike" olduğunu, hatta İran'ın bile bu konuda Türkiye'nin yanına yaklaşamayacağını iddia ediyor.

"Türkiye'de şu anda Erdoğan yönetimi altında neler olduğunu iyi okuyamıyoruz" diyen Steve Bannon, bu meseleyi çok yakında takip etmeye başlayacağını söylüyor.

Katar meselesinde de Trump'ın "boykot" tutumuna destek çıkan Bannon, "Katar, Kuzey Kore kadar tehlikeli!" diyor.

ABD'nin müttefiklerini korumak için harcadığı bütçelere de değinen Bannon, "Bunu tavsiye etmiyorum ama 'izolasyonist' hale geliyoruz. Bu dünyadan uzaklaştığımız anlamına gelmiyor. Hayır! Bu, yetişkin gibi davranmaya başladığımız anlamına geliyor" ifadelerini kullanıyor.