Trump: İran saldırıyla ilgisi olmadığını söylüyor, göreceğiz

Suudi petrol şirketi Aramco’ya yönelik İHA saldırılarını Yemen’de savaşan Husiler üstlenirken ABD İran’ı suçlamayı sürdürüyor. ABD Başkanı Trump bugün bir twit atarak Tahran'ın daha önce vurduğu İHA’nın İran'ın hava sahasında olmadığını savunarak "Şimdi de Suudi Arabistan'a saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını söylüyorlar. Göreceğiz" dedi.

Suudi Arabistan’ın devlet petrol şirketi Aramco’ya yönelik İHA saldırılarını Yemen’de Suudi destekli hükümete karşı savaşan Husiler’in silahlı kuvvetleri üstlenirken ABD İran’ı suçlamaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump bugün Twitter’dan paylaştığı mesajında İran’ın yazın Basra Körfezi’nde düşürdüğü ABD'ye ait İHA’ya atıfta bulunarak “İran’ın gerçekte yakınında olmadığını bildiği halde kendi havasahası içinde bulunduğunu söyleyerek İHA’yı vurduğu zamanı hatırlayın. Bunun büyük bir yalan olduğunu bilerek bu hikayeye sıkı sıkıya bağlı kaldılar. Şimdi de Suudi Arabistan’a saldırıyla ilgilerinin olmadığını söylüyorlar. Göreceğiz” diye yazdı.

ABD'nin BM Temsilcisi Kelly Craft da bugünkü Güvenlik Konseyi toplantısında, Suudi petrol tesislerine saldırılarla ilgili edinilen bilgilerin İran'ın sorumlu olduğuna işaret ettiğini, saldırının Yemen'den geldiğine dair bir kanıt bulunmadığını iddia etti. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan’daki iki petrol tesisine yapılan saldırı konusunda doğrudan İran’ı suçlamıştı.