Trump: Erdoğan’la konuştum, ateşkesin işe yaramasını çok istiyor

ABD Başkanı Trump, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Trump Erdoğan’ın ‘ateşkes ya da aranın işe yaramasını çok istediğini’, 'Kürtlerin de bunu istediğini' söyledi.

soL - Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la biraz önce telefonda görüştüğünü söyledi.

Trump, Erdoğan’ın kendisine ufak tefek keskin nişancı ve havan atışları olduğunu ve bunların hızlı bir biçimde bertaraf edildiğini söylediğini belirtti.

Erdoğan’ın “ateşkes ya da (harekata verilen) aranın yürümesini çok istediğini” söyleyen Trump “Kürtler de istiyor ve nihai çözüm gerçekleşecek” diye yazdı. 

'PETROLÜ GÜVENCEYE ALDIK'

Trump daha sonraki mesajında ise "ABD petrolü güvenceye aldı" diye yazarak Suriye'deki petrol sahalarına atıfta bulundu. Trump ayrıca bazı Avrupa ülkelerinin kendi vatandaşları olan IŞİD'li tutukları almaya razı olduklarını bilgisi aldığını söyledi.

Trump ayrıca Erdoğan'ın "terörizmi yendiğimizde daha çok hayat kurtulacak" iletisine de "Terörizmi yen" diyerek yanıt verdi.

ERDOĞAN: 'GÜVENLİ BÖLGE' HAKKINDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Erdoğan ise daha sonra Twitter'dan bir açıklamada yaparak Trump ile telefon görüşmesinde "ikili meselelerin yanı sıra Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alış verişinde bulunduk"larını söyledi. Erdoğan "Görüşmemizde köklü ve sağlam temellere dayanan Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için attığımız karşılıklı adımlardan duyduğum memnuniyeti kendileriyle paylaştım. Başta Suriye'nin kuzeyinde tesis edeceğimiz güvenli bölge çalışmaları olmak üzere bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum" dedi.