Trump, cinsel taciz soruşturması nedeniyle Kavanaugh’dan özür diledi

ABD Başkanı Trump, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle uzun tartışmaların ardından Yüksek Mahkeme üyeliğine atanan Kavanaugh’dan ‘çektiği sıkıntı’ nedeniyle özür diledi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme yargıçlığına atadığı Brett Kavanaugh, tepkilere rağmen Cumartesi günü Senato’nun da onayını aldı ve bugün göreve başlıyor. Hakkında cinsel taciz suçlamaları bulunan Kavanaugh’un ömür boyu Yüksek Mahkeme üyeliğine atanması dolayısıyla dün Beyaz Saray’da yapılan törende, ABD Başkanı Trump, Kavanaugh’dan özür diledi. 

Trump “Ulusumuz adına Brett’ten ve tüm Kavanaugh ailesinden çekmeye zorlandıkları acı ve sıkıntı nedeniyle özür dilerim” dedi. Trump, Senato’daki oturumlarda dile getirilenlerle ilgili olarak da “yalan kampanyası” ifadesini kullandı.

ABD Senatosu’nda yapılan oturumlarda Kavanaugh hakkında cinsel taciz suçlamaları gündeme gelmiş ve bu suçlamaları yönelten kişilerin ifadelerine başvurulmuştu.

FBI tarafından iddialarla ilgili bir soruşturma yürütülmüş, Senato’ya gönderilen soruşturma sonucu kamuoyuna açıklanmamıştı.

Senato’daki uzun tartışmalar boyunca Kavanaugh’un atanmasına karşı bir dizi protesto gösterisi yapılmış, bu gösterilerde çoğunluğu kadın olmak üzere yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Cumartesi günü Senato’da yapılan nihai oylamada, Brett Kavanaugh 48’e karşı 50 oyla Yüksek Mahkeme üyeliğine atandı. Kavanaugh’un atanması Trump’ın 6 Kasım’daki ara seçimler öncesinde bir zaferi olarak görülüyor. Kavanaugh, daha önce yaptığı bir açıklamada ABD başkanlarının sıradan vatandaşlar gibi yargılanmaması gerektiğini öne sürmüştü.