Trablus hükümetine bağlı milisler, kendi bakanlarını kaçırdı

Libya'da Trablus hükümetinin bakanlarından Muhammed el-Katar'ı, hükümete bağlı bir silahlı grubun kaçırdığı bildiriliyor.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nde (Trablus hükümeti) Planlama Bakanı Muhammed el-Kaddar'ın silahlı kişiler tarafından alıkonulması üzerine, MGK'ya bağlı silahlı gruplar arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

Trablus hükümetine bağlı olan Fajr Libya milisleri, bakanın Pazartesi günü kaçırıldığını ve halen salıverilmediğini duyurdu.

Hükümet, bakan el-Kaddar'ı kaçıranların, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir grup olduğunu belirtti ve durumu şiddetle kınadı.

KENDİ BAKANLARINI KAÇIRDILAR

Trablus Devrimcileri adlı örgüt, dün sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptıkları açıklamada, kendi isimlerini kullanarak memurları korkuttuğu ve bütçe gelirlerine el koyduğu gerekçesiyle Bakan Kaddar'ı alıkoyduklarını duyurmuştu. Örgütün lideri Heysem el-Tajouri hakkında, yakalama kararı çıkarıldı.

Bakan Kaddar'ı alıkoyanlar ile memleketi Zliten ilinden bakanın serbest bırakılmasını isteyen bir silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda ölen ya da yaralananların olup olmadığı konusunda ise, henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Muammer Kaddafi'nin 2011 yılında devrilmesinin ardından kaostan kurtulamayan Libya'daki iki hükümetten biri olan Trablus Yönetimi'ni, Türkiye ve Katar destekliyor.