TKP üyesi Celalettin Kesim Berlin'de anılacak

1980 yılında Berlin'de İslamcı faşistler tarafından katledilen Celalettin Kesim anılacak.

Berlin

Komünistler 1980’de islamcı faşistlerin katlettiği Celalettin Kesim’i unutmuyorlar. Her 5 Ocak‘ta olduğu gibi, bu yıl da Kesim'in öldürüldüğü meydanda bir gösteri yapılacak.

Aslen öğretmen olan Celalettin Kesim bir fabrikada tornacı olarak çalışmaktaydı. Türkiye Komünist Partisi’nin bir militanı, Metal İşçileri Sendikası’nın aktif bir üyesi, aynı zamanda, sosyalist görüşlü işçi, genç ve aydınları bünyesinde toplayan Türkiye Merkezi‘nin başkanıydı.

1980 yılında, Afganistan’da kurulmakta olan demokratik cumhuriyeti savunan güçlerle dayanışma amacıyla bildiri dağıtırken katledildi. O dönemde devletin de parmağı olduğu söylenen bu cinayet, Berlin’deki islamcı faşist örgüt mensuplarının ilk cinayeti oldu.

Yoldaşları Celalettin’i hiçbir zaman unutmadılar. Yıllardır, Alman ve diğer uluslardan yoldaşlarıyla birlikte, "Elindeki kızıl bayrak bayrak bizim ellerimizde daha da ileri taşınacak!“ sloganıyla onu anıyorlar.

Komünist Parti Berlin örgütünün ve Alman Komünist Partisi’nin başını çektiği bir girişim, üç yıldır Celalettin Kesim’in öldürüldüğü Kotbuser Tor meydanına "Celalettin Kesim Meydanı“ adı verilmesi için çaba gösteriyor.

Geçen yıl bu amaçla binlerce imza toplanarak Berlin Belediyesi’ne baskı yapılmıştı. Komünistler o meydanda gerçekleştirecekleri miting ve yürüyüşle bu çabalarını da sürdürmüş olacaklar.