THY pilotu, Brüksel saldırısı sırasında yaşananları anlattı

THY Brüksel-İstanbul uçağında bulunan pilot Alp Büyükkara Brüksel'deki Zevantem' Havalimanı'nda meydana gelen saldırı sonrası yaşananları anlattı.

Çifte intihar saldırısı sırasında apronda bulunan Türk Hava Yolları Brüksel-İstanbul uçağının pilotu Alp Büyükkara Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrası yaşananları sosyal medya hesabından anlattı. Büyükkara, içerisinde bulundukları THY uçağının güvenli bir noktada olduğu belirterek attığı mesajlarda  şunları dile getirdi:

'UÇAKTA MAHSUR KALDIK'

Uçakta mahsur kaldık. Havalimanında bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı. Kapı kapatan uçaklar kaldı ortada. Tüm personel gitti. İnecek olsak körüğü yanaştıracak adam yok. Apron kısmı güvenli olduğundan uçaklar bekletiliyor. Terminalden çıkan yolcu ve personel de bir alanda toplanıyor. Şu an apron güvenli deniliyor, dolayısıyla kapı kapatan uçakları oldukları pozisyonda tutuyorlar. Uçaktakiler ne olacak otorite karar vermedi. Ama havalimanındaki binalar komple boşaltıldı. Şu an biz steril kısımda farz ediliyoruz; ama güvenlikten sonra girilen binalar boşaltıldı. Dolayısıyla ufak da olsa stres var insanlarda. Apronda korkulacak bir durum yok.

KULE KİMSEYE ULAŞAMIYOR

Kule biraz evvel KLM ile konuştu, 'Kimseye ulaşamıyorum' dedi. TR saati ile 20:00'a kadar kapandı liman, Bizde operasyonla konuşup karar veririz birazdan. Uçaktan insek neyapılacak ona karar vermemiz lazım. Uçak şu an daha güvenli; ama 9.5 saat bekleyecek değiliz elbette. Kule ile konuştum 'Kimseye ulaşamıyorum. Haber alsam ulaşacağım size. Yolcular uçakta mı? diye sordu", evet dedim şimdilik öyle."