Theresa May: İngiltere teröre teslim olmayacak

Londra'da parlamento binası önünde yapılan saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası konuşan İngiltere Başbakanı Theresa May, "hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı" dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki saldırı sonrası olağanüstü güvenlik zirvesinin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Theresa May'in saldırıyla ilgili yorumu, "hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı" oldu.

Saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini açıklayan May, İngiltere'nin "ciddi" olan tehdit seviyesinin değişmeyeceğini söyledi.

May, dünyanın en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu'na düzenlenen saldırının, parlamentonun savunduğu 'demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü' gibi değerleri hedef aldığını söyledi.

May, "Yarın parlamento her zamanki gibi toplanacak. Londralılar her zamanki gibi hayatlarına normal bir şekilde devam edecek. Bu sokaklarda yürüyecekler, hayatlarını normal bir şekilde yaşayacaklar. Hiçbir zaman teröre teslim olmayacağız, kötülüğün ve nefretin seslerinin bizi ayırmasına izin vermeyeceğiz" dedi.