Temizlenmemiş yüzeyde 17 gün sonra Koronavirüs RNA'sı bulundu

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin raporu yeni tip koronavirüse ait genetik materyalin yüzeylerde 17 güne kadar varlığını tespit ediyor.

soL - Dış Haberler

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün yüzeylerde daha önce açıklanandan çok daha uzun süre kalabildiğini açıkladı.

CDC'nin yeni raporunda Japonya'daki Diamond Princess ve Kaliforniya'daki Grand Princess yolcu gemilerinde tahliyeden 17 gün sonra bile, henüz dezenfekte edilmemiş kamaralarda virüsün genetik materyalinin kalıntılarına rastlandığı bildirildi.

Raporda gemilerdeki virüsü kapan ve hastalık belirtisi gösteren ve göstermeyen yolcuların kamaralarında yapılan incelemelerde bu izlere rastlanıldığı kaydedildi.

Daha önceki araştırmalarda virüsün yüzeylerde 3 gün varlığını sürdürebildiği tahmin ediliyordu.

YÜZEYLERDEN BULAŞTIĞINI KANITLAMIYOR

Raporda araştırmacıların yüzeylerde Kovid-19'a yol açan virüsün genetik materyali olan RNA'nın tanımlandığı bilgisi verilirken, araştırmacıların yüzeylerden virüsün bulaşıp bulaşmadığını belirleyemedikleri, bunun için daha ileri bir araştırmanın yapılması gerektiği ifade edildi. Çalışmada ayrıca yüzeylerdeki virüs miktarının zaman geçtikçe azaldığı bilgisine de yer verildi.