Tahran'dan kalkan Ukrayna yolcu uçağı kısa süre sonra düştü

Tahran'dan kalkan bir uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

soL - Dış Haberler

Tahran'da Humeyni Havalanı'ndan kalkan bir Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Uçak'ta 168 yolcu 9 mürettebat bulunuyordu.

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Kiev yönüne giden Ukrayna Hava Yolları'na ait uçak teknik bir arızadan dolayı düştü.

Uçakta bulunan tüm yolcuların hayatını kaybettiği belirtiliyor.


ZELENSKİY: ORTADOĞU'DA KORKUNÇ HABER 

Sputnik'te yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Zelenskiy yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının Tahran’da düşmesini “Ortadoğu’da korkunç haber” diye nitelendirdi.

İlk bilgilere göre bütün yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini aktaran Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

İRAN: FÜZEYLE VURULDUĞU DOĞRU DEĞİL

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz da Tahran'da düşen yolcu uçağının füzeyle vurulduğu iddialarını yalanladı. Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı" dedi.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN UYRUKLARI AÇIKLANDI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, uçak kazasında yaşamını yitirenlerin uyruklarını açıkladı.

Buna göre, kazada 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afganistan, 3 Almanya, 3 İngiltere vatandaşı yaşamını yitirdi.