SYRIZA anti-komünizmin gazına bastı: Katın yalanı tekrar servis edildi

SYRIZA'nın günlük gazetesi Avgi'de (Şafak), Naziler tarafından anti-komünist propagandanın önemli bir unsuru olarak kullanılan Katın Katliamı'nı konu alan bir yazı kaleme alındı. Yazıda boşa çıkan Nazi argümanları savunuldu.

Dış Haberler

SYRIZA'nın günlük yayın organı olan I Avgi 'de (Şafak), Nazilerin düzenlediği ama yıllarca anti-komünist çevreler ve özellikle Hitler Almanyası'nın propaganda şefi Göbbels tarafından Sovyetler düzenlemiş gibi anlatılan Katın Katliamı'na dair skandal bir köşe yazısı çıktı.

"Avrupa Tarihinde Trajik Bir Sayfa" başlığıyla yazılan köşe yazısına KKE'nin günlük yayın organı Rizospastis'ten cevap verdi. Katın Katliamı'nın bir Nazi operasyonu olduğunun altını çizen Rizospastis, bulunan mezarlarda Almanya'da üretilmiş ipler ve cephanenin ortaya çıkmış olduğunu tekrar hatırlattı.

Göbbels, bir anısında şöyle diyordu: 

"Ne yazık ki, Katın mezarlarında Alman cephanesi bulundu. Bu hadisenin çok gizli kalması çok önemlidir. Bu konu eğer düşmanın bilgisi dahilinde olursa, tüm Katın olayı suya düşecektir."

Katın'da öldürülen insanların anılarına ve çoğu tanıklığa ve Nazi propagandaları boşa çıkmış olmasına rağmen, batı hala Katın olayını Sovyetlerin suçuymuş gibi lanse etmekte.

KATIN KATLİAMI NEDİR?

SSCB ve Stalin'e karşı liberaller, emperyalistler ve Rusyalı işbirlikçi hainlerin sürdürdükleri en büyük manipülasyon ve karalama kampanyalarından biri, belki de en büyüğü Katın davasıdır.

Anti-Sovyetik cepheye göre 1940 yılında Sovyet ordusu tarafından enterne edilmiş olan Polonya subayları, polisleri ve sivillerinden 10 bin ya da 25 bin kişi Smolensk yakınlarındaki Katın ormanlarında güya Stalin'in emri ile kurşuna dizilmişler.

Öteki kampanyalar (örneğin Holodomor) gibi aslında bu da Hitler'in propaganda bakanı Göbbels'in yarım kalmış, başarısız olmuş bir dezinformasyon kampanyasıdır. 

Katın Katliamı ile ilgili soL'da çıkan yazılar, işin propaganda boyutu anlamak açısından oldukça yararlı: