Suudi destekli İslam Ordusu: İsrail'le savaş istemiyoruz

Suriye'de Suudi Arabistan desteğiyle savaşan İslam Ordusu, İsrail'le savaşma niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Dış Haberler

Suriye'ye yönelik emperyalist müdahalenin en büyük hedeflerinden birisi de, bölgedeki İsrail ve ABD karşıtlığını yumuşatmak ve yönünü değiştirmekti.

Bloomberg'den Eli Lake'e konuşan İslam Ordusu lideri Muhammed Alluş'un sözleri, Suriye'deki savaşın bu anlamda "başarılı" olduğunu gösteriyor.

Eskiden Müslüman Kardeşler'den El Kaide'ye uzanan İslamcı hareketlerin neredeyse tamamının İsrail karşıtlığında uzlaştığını söyleyen Lake, Suriye savaşı ile birlikte bu durumun değiştiğine dikkat çekiyor.

Alluş, "Suriye rejimi dışında kimseyle savaşma niyetimiz yok" derken, "Suriye rejimi"nin Arap-İsrail savaşlarında ölenlerden daha fazla insan öldürdüğünü ileri sürüyor.

Suriye lideri Beşar Esad ile Hizbullah'ın Filistin davasını "sömürdüğünü" savunan Alluş, Şam ile Hizbullah'ın İsrail'le çatışmayı kullanarak kendilerine destekçi kazandığını, bu destekçileri de Suriye'deki "muhalifleri" öldürmek ve aç bırakmak için kullandığını öne sürüyor.

Bloomberg muhabiri, "Sünni Arap devletleri"nin özel konuşmalarda dile getirdiklerini Alluş'un açıkça söylediğine dikkat çekiyor.

Haberde, İsrail'in kurduğu hastanede, zaman zaman aralarında IŞİD ve Nusra militanlarının da bulunduğu cihatçıların tedavi gördüğü belirtiliyor.

Alluş, İsrail'in "muhalifler" için kurduğu hastanenin "önemli bir insani jest" olduğunu düşünüyor.

Alluş, yine de "Filistin davasından" vazgeçmediğini göstermek için, örgütünün İsrail'in Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nden çekilmesini isteyen BM kararlarını desteklediklerini belirtme ihtiyacı duyuyor.