'Suudi Arabistan'da İsrail üssü kurulacak' iddiası

Suudi Arabistan'ın, ABD'nin Patriot füzelerinin çekilmesinin ardından ülkede Yemen füzelerine karşı İsrail askeri üssüne izin vereceği öne sürüldü.

Dış Haberler

Ünlü Suudi blog yazarı ve siyasi aktivist "Müctehid", Suudi Arabistan ve İsrail yönetimi arasındaki görüşmelere dair iddialarda bulundu.

İddiaya göre Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail'in Suudi Arabistan'da askeri üs kurmasını istiyor. Üssün amacıysa "Yemen'den atılan füzeleri durdurmak" olacak.

Suudi Arabistan ile İsrail arasında görüşmelerin sürdüğü bilinirken, görüşmelerde üs konusunun açıldığı aktarılıyor. Konunun sonraki görüşmelerde de ele alınacağı, ancak Körfez'de yeni bir İsrail üssü kurulmasının "fazla uzakta olmayabileceği" iddia ediliyor.

Müctehid'e göre ABD'nin Patriot'ları bölgeden çekmesi, bin Selman'ın İsrail ile askeri üs konusunu görüşmesine yol açtı.

Daha önce de Suudi yönetiminin İsrail'e Tabuk bölgesinde 16 bin kilometrekarelik bir alan vereceği öne sürülmüştü. İsrail'in bu bölgede silah depolayacağı söyleniyordu.

İsrail ve Suudi Arabistan'ın İran'a karşı işbirliğini artırdığı görülüyor.