Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır için girişimlerini yoğunlaştırdı

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Türkiye zirvesi öncesinde Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye ve Mısır arasında uzlaşma sağlamak için başlattığı girişimlerin yoğunlaştırıldığı bildirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Türkiye zirvesi öncesinde Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye ve Mısır arasında uzlaşma sağlamak için başlattığı girişimlerin yoğunlaştırıldığı bildirildi.

İİT Genel Sekreteri Iyad Medeni, Türkiye’de yapılacak zirve öncesinde, Türkiye ve Mısır arasında uzlaşma sağlanması için başlatılan diplomasi mekiğinin hızlandığını ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in zirve öncesinde Mısır’ı ziyaret edeceğini belirtti. İİT Ticaret ve Sanayi Odaları toplantısında konuşan Medeni, "teşkilatın dönem başkanı olan Mısır’ın bu görevi Türkiye’ye teslim etme merasiminin, İslam ülkelerinin aralarındaki anlaşmazlıkları çözebileceklerini göstermeleri bakımından önemli olduğunu" ifade etti.

Kahire'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından Kral Selman bin Abdulaziz’in önümüzdeki Perşembe günü 3 günlük bir ziyaret için Mısır’a geleceği duyuruldu. Mısır temasları esnasında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşecek olan Suudi Arabistan Kralı’nın ajandasında, Türkiye-Mısır uzlaşması ile ilgili dosyaların da olduğu konuşuluyor.