Suudi Arabistan: Türkiye ile aramızı bozmaya çalışanlar var

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamadığı 2 Ekim tarihinden bu yana ilk defa konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, 'Türkiye ile aramızı bozmaya çalışıyorlar' dedi.

Dış Haberler

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin ilk defa konuştu. Bugün Riyad’da düzenlenen yatırım konferansına katılan Veliaht Prens, Kaşıkçı hakkındaki soruları yanıtladı.

'İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAYI BAŞARAMAYACAKLAR'

Olaydan “Bu çirkin cinayeti kimse haklı göstermemeli” ifadeleri ile bahseden bin Selman, “ Bu acı verici olay üzerinden Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerini bozmaya çalışanlar var. Onlara bir mesaj göndermek istiyorum. Bunu başaramayacaksınız” dedi.

Soruşturmada Türk makamları ile işbirliğini sürdürdüklerini belirten bin Selman, “faillerin mahkeme önüne getirilmesi için tüm yasal tedbirler yerine getiriliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüklerini aktaran Veliaht Prens, suçluları tespit etmek için birlikte çalışmaya karar verdiklerini söyledi.

DANIŞMANDAN DİKKAT ÇEKEN YAZI

Bugünkü köşe yazısında Kaşıkçı cinayetine değinen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Suudi Arabistan'ın dünyaya anlatması gereken çok şey olduğunu belirterek, "Çok çaresiz durumdalar. Bu işin tam olarak ortaya çıkartılması ancak faillerin Türkiye'de yargı önüne çıkarılması ile olur. Ancak böyle Suudiler en azından yönetimi aklarlar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasına değinen İlnur Çevik, yazısında "Suudi masalları bir bir iflas etti" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncesinde "her şeyi açıklayacağını" duyurduğu dünkü konuşmasında, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden "önceden planlanmış siyasi cinayet" diye söz etmişti. Erdoğan ile bin Selman arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin Suudi Arabistan’ın talebi üzerine yapıldığı belirtiliyor.