Suudi Arabistan 1 ayda 174 bin muhalifi tutukladı veya sınırdışı etti

Suudi Arabistan, Yemen işgalinin ardından Vahhabi politikalara karşı olan 174 bin kişiyi tutukladı veya sınırdışı etti. Sınırdışı edilenler arasında Suudi vatandaşları da bulunuyor.

Dış Haberler

Fars haber ajansının haberine göre, Suudi Arabistan, muhalifleri sınırdışı etmeyi kolaylaştıran yasalar sayesinde Yemen'e müdahaleye ve Suudi Arabistan politikalarına karşı olan 174 bin kişiyi 1 ay içerisinde sınırdışı etti veya tutukladı. Çok sayıda Suudi vatandaşının vatandaşlığının alındığı da söylenirken, sınırdışı edilenlerin hemen hepsinin Şii veya Vahhabi olmayan Sünni gruplardan olduğu söyleniyor.

Ayrıca ülkeden gönderilenlerin çoğunluğunun işçi olduğu da söylenirken, devletin Yemenli işçiler başta olmak üzere yabancı işçilerden korktuğu ve Suudi kraliyetinin ülkede muhalefet istemediği aktarılıyor. Suudi Arabistan'da Pakistan, Yemen, Filipinler, Bangladeş, Hindistan, Mısır, Nepal, Malezya, Türkiye ve Endonezya'dan gelen 10 milyon yabancı işçi olduğu biliniyor.

İnternette Etiyopyalı işçilerin dövüldüğü hatta öldüğü videolar yayılırken, polislerin bunun "saf Arap ırkı" ve "saf Vahhabi İslam"ın korunması için yapıldığını söylediği belirtiliyor.