Suriyeli muhalifler ortak belge hazırladı

Suriye iktidarı ile muhalefetini Moskova'da bir araya getiren toplantı 3. gününde devam ediyor. Muhalifler, ortak bir belgede uzlaştıklarını ve Şam yönetimiyle yapılan görüşmede belgeyi açıklayacaklarını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Suriye iktidarı ile muhalefetini Moskova'da bir araya getiren Suriye Krizi İstişare Toplantıları, 3. gününde devam ediyor. Ulusal Çağrı Platformu Başkanı Semir El Ayta, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, muhaliflerin ortak belge hazırladığını ve belgenin bugün Şam heyetiyle yapılacak görüşmelerde açıklanacağını söyledi.

Belgede siyasi ve insani konular da dahil olmak üzere farklı unsurların yer aldığını belirten El Ayta, "İktidarı temsil eden heyetle yapacağımız görüşmede, ocak ayındaki istişare toplantılarında üstlenilen yükümlülüklerin uygulanması ile ilgili bir mekanizma oluşturulmasını bekliyoruz" dedi.

CAMUS: OCAK TOPLANTILARINA KIYASLA DAHA VERİMLİ
Barışçıl Değişim Güçleri Koalisyonu Temsilcisi Fateh Camus ise, 6 Nisan'dan bu yana devam eden görüşmelerin, ocak ayında yapılan toplantılara nazaran daha verimli geçtiğini ifade etti.

Ortak belgeye değinen Camus, belgede krizin çözümü için sivil toplumun rolünün ön planda olması gerektiğine vurgu yapıldığını söyledi.

Camus, her muhalif temsilcinin belge ile ilgili görüşlerini özgürce söylemesi konusunda da uzlaşma sağlandığının altını çizdi.

Suriye iktidarı ile muhalefetini Moskova'da bir araya getiren toplantılar, 9 Nisan'da sona erecek.