Suriye: Türk rejiminin katliamlarını ve ihlallerini kınıyoruz

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Cerablus operasyonuna karşı açıklama yayımlayarak, "Türk rejiminin Suriye topraklarını işgalini ve insanlığa karşı suçlarını" kınadı.

Dış Haberler

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Cerablus operasyonuna karşı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Türk rejiminin Suriye topraklarını işgalini ve insanlığa karşı suçlarını" kınandı. Açıklamada, "Suriye topraklarında terörle mücadele Suriye Arap Cumhuriyeti ve Suriye Arap Ordusu ile işbirliği içerisinde yapılmalıdır" denilirken, Türkiye'nin 35'i Ceb el-Kusa'da 15'i Amarna'da 35 sivili öldürdüğü belirtildi. Ayrıca "onlarca kişinin yaralandığı" da söylendi.

'TÜRKİYE'NİN DESTEKLENMESİ TERÖRİZME VERİLEN DESTEKTİR'
"Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, Ankara rejimi tarafından Suriye halkına, egemenliğine, bütünlüğüne karşı tekrarlanan suçları, ihlalleri, saldırıları ve katliamları en güçlü şekilde kınamaktadır" denildi.

Suriye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerine çağrı yaparak harekatın kınanmasını ve Türkiye'nin "teröre desteğini bırakmaya zorlanmasını" istedi.

Bakanlık açıklamasında, "Fransa, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar'ın Türk rejimine desteği terörizme verilen açık destektir" dendi.