Suriye Komünist Partisi'nden cihatçı teröre karşı dayanışma çağrısı

Suriye Komünist Partisi (Birleşik), ülkede yaşanan teröre karşı dayanışma çağrısı yayımladı. Çağrıda ülkede yaşanan katliamlara dikkat çekildi.

Dış Haberler

Suriye Komünist Partisi (Birleşik), ülkede yaşanan katliamlara vurgu yapan bir dayanışma çağrısı yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Dünyadaki Komünist, İşçi ve Solcu Partilere Bir Çağrı

Suriye devleti uzun yıllardır Suriye'ye 80 ülkeden altyapıyı yoketmeye ve masumların kanını akıtmaya gelen aşırı grupların vahşi terörist işgaliyle karşı karşıya. 

Bu suçlar kesinlikle ABD, Fransa ve İngiltere'nin emperyalist iktidarları ile onların bölgedeki ortakları olan Türkiye ve körfez rejimleri tarafından sağlanan sınırsız destek olmadan işlenemezdi, bu sözde "uluslararası ittifak" Suriye krizinde siyasi bir çözüm bulunması için tüm çabaları engelliyor.

Suriye uluslararası toplumu terörizm ve tekfirciliği bölgesel ve uluslararası bir tehdite dönüştürmenin tehlikeleri hakkında uyardı. Bugün Irak, Libya ve kimi Avrupa ülkelerinde olanlar bunun sonucudur.

Güvenlik Konseyi'nin 2199 No'lu "IŞİD" ve "El-Nusra Cephesi"ni finanse etmeyi yasaklayan kararına rağmen,  bu grupların suçları sürüyor ve binlerce sivil öldürülüyor. Terörist grupların kurbanları; Deyr el-Zor'da El-Şeytat aşireti, Halep'te öğrenciler, Haseke'nin Til Temir bölgesindeki katliamlarda çoğunlu Süryani olan sakinler oldu. 

Tekfirci grupların insanlığa karşı işlediği başka bir suç ise Suriye ve Irak'taki antik yapıların yıkılması, tarihi eserlerin çalınması oldu, bu eylemlerin amacının bölgenin tarihini silmek olduğuna inanıyoruz.

 Son olaraksa, Salemih yakınındaki Mabuca köyünde katliam gerçekleştiren teröristler, 60'ın üzerinde insanı geceleyin katlederek, Türk silahlı kuvvetlerinin desteğiyle İdlib'i işgal ettiler, bu da Suriye şehirlerine ve köylerine karşı işlenen pek çok suça eklendi.

Suriye Komünist Partisi (Birleşik),

Tüm işçi ve komünist partilerinden ve dünyanın tüm ilerici güçlerinden Suriye ve Irak'taki terörist suçları kınamalarını, hala gerici güçlerin suçlarıyla karanlık ideolojilerine ve onların aşırı araçlarına, terörist örgütlere, tüm ambargolara ve onlara karşı konan tüm yaptırımlara rağmen direnen Suriye halkı ile dayanışmalarını ifade etmelerini istemektedir.

Suriye halkı hala Suriye krizinde siyasi bir çözüme varmak için kapsayıcı ulusal diyalog ile demokratik, laik bir gelecek aramaktadır.

Terörizme desteğe hayır.

Suriye halkıyla dayanışmaya ve Suriye halkına insani yardıma evet.

Yoldaşça Selamlarla,

Huneyn Nemer,
Suriye Komünist Partisi (Birleşik) Genel Sekreteri