Suriye: ‘Ilımlı muhalifler’ Türkiye’nin desteğiyle Halep'e saldırıyor

Suriye, BM'ye gönderdiği mektupta Türkiye'nin desteklediği 'muhaliflerin' Halep'te sivil halka saldırdığını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta, Batılı ülkelerin ‘ılımlı’ olarak tanımladığı grupların Türkiye’nin desteğiyle Halep’te El Nusra ile beraber halka saldırdığını belirtti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, mektupta Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın terörist güçlere yardım ettiği ve Cenevre’de devam eden barış görüşmelerini bozmaya çalıştığı kaydedilerek, “Bu saldırılar Türkiye rejimi tarafından planlanan ve hazırlanan, ‘ılımlı muhalifler’ tarafından gerçekleştirilen sistemli terör eylemlerinin bir parçası” denildi.

Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi, El Nusra ile bazı silahlı grupların Halep’in Kürt mahallesi El Maksud’da 2 binden fazla militanla saldırılar düzenlediğini duyurmuştu. El Nusra ile beraber Ahrar uş-Şam, İslam Ordusu ve Fetih Ordusu gibi örgütlerin Şeyh Maksud’da havan topu ve ağır silahlarla saldırı düzenlediği ve 100’ü aşkın sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Suriye hükümeti, ABD, Fransa ve İngiltere’nin İslam Ordusu ve Ahrar uş-Şam’ı terör listesine alma konusunda Rusya’nın talebini BM Güvenlik Konseyi’nde reddettiğine dikkat çekti. Mektupta ayrıca bazı ülkelerin Türkiye’nin sınırlarını teröristlere açmasına göz yumarak terör örgütlerini teşvik ettiği vurgulandı.