Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine bombalı saldırı düzenlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki Atfeya Oteline bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklanan Somali ziyareti nedeniyle diplomatlar ve güvenlik görevlilerinden oluşan Türkiye heyeti de kalıyordu. Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği kaynakları, saldırıda Türk heyetinden ölen ya da yaralanan olmadığını, Türk heyetinin otelin içinde ve güvende olduğunu belirtti. 

Reuters'tan gelen bilgiye göre saldırıyı El Şebab Örgütü üstlendi. El Şebab örgütünün El Kaide bağlantılı olduğu biliniyor. 

Saldırıda ölen Somalililer bulunduğu ifade ediliyor. Ancak ölenlerin saldırıyı gerçekleştiren kişiler mi, olay yerinde bulunanlar mı olduğu henüz tespit edilmedi.

Mogadişu'da Somali Parlamentosu'nun karşısında bulunan Atfeya Otel'e yönelik saldırının ardından parlamento binasını koruyan Afrika Birliği askerlerinin ateş açtığı görgü tanıklarınca anlatıldı.

DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ HAYATINI KAYBETTİ
Davos'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Somali'nin güvenlik açısından yüksek riske sahip bir ülke olduğunu belirterek "Sadece Cumhurbaşkanlığı ziyareti dolayısıyla değil, birkaç gün önce de yine bir terör saldırısında Somali güvenlik güçlerinden vefat edenler oldu. Bu saldırıda da üç Somalili kardeşimiz hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Davutoğlu saldırının, heyeti doğrudan hedef alıp almadığı yönünde araştırmanın sürdüğünü söyledi. Davutoğlu, "Saldırı nedeniyle Somali'deki ekonomik ve stratejik kararlarımızdan dönmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanımız da inşallah 2012'de olduğu gibi sağ salim gidip dönecekler" dedi.