Somali'de Başkanlık Sarayı yakınlarında patlama

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Başkanlık Sarayı'nın yakınlarında bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamanın etkisiyle yakındaki otellerin camları kırıldı.

Dış Haberler

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki başkanlık sarayının hemen yakınında büyük bir patlama meydana geldi.

Etraftaki en az iki otelin kısmi olarak yıkıldığını belirten polis komiseri Muhammed Ali, hasar tespitine başlandığını açıkladı.

Patlamanın ardından olay yerinden yoğun bir duman bulutunun yükseldiği görüldü.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Reuters'e konuşan albay rütbesindeki polis Abdülkadir Hüseyin, patlamanın devlet başkanlığı binası Villa Somalia'nın yarım kilometre uzağındaki Somali Gençlik Birliği Oteli (SYL)'nin önünde meydana geldiğini belirtti.

SITE isimli istihbarat grubu, patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenler arasında 3 de Somalili gazeteci bulunduğunu belirtti.

Abdülkadir Hüseyin ise Reuters haber ajansına ölü sayısının 5 olduğunu ve ölenlerin asker olduğunu belirtti.

Somali'deki silahlı ve bombalı saldırıları olaylarının çoğunluğundan sorumlu El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü, kendisine bağlı Radio Andaluz adlı radyo istasyonundan saldırıyı üstlendiğini belirten bir açıklama yaptı.

Silah seslerinin geldiği dakikalarda SYL oteline silahlı saldırganların girdiğine dair bilgiler paylaşıldı.

Saldırganların da El Kaide bağlantılı Eş-Şebab militanları olduğu sanılıyor.

​El Kaide bağlantılı Eş-Şebab, son olarak başkentteki popüler bir sahil restoranında gerçekleşen ve 10 kişinin ölümüne yol açan bombalı araç saldırısını üstlenmişti.