soL, Kabe inşaatı konusunda Suudilerin gözünün döndüğünü yazmıştı

soL'da 2,5 yıl önce çıkan haber, Mescid-i Haram'da üzerindeki rant planlarını aktarmıştı. Suudilerin kâr hırsı, Kabe'de dün tarihi eserleri tehdit ediyordu bugünse binlerce insanın canına kastetti.

Haber Merkezi

soL'da yaklaşık 2,5 yıl önce çıkan bir haberde, Suudi Arabistan'ın Kabe'den daha fazla kâr edebilmek için başlattığı inşaat çılgınlığı gözler önüne seriyordu. "Suudi Arabistan Mescid-i Haram’ı tahrip etmekle suçlanıyor" başlığıyla yayınlanan haberde "Arkeolojik açıdan da önem taşıyan Osmanlı ve Abbasi eserleri tehlike altında" ifadeleri kullanılmıştı. Bugünse Suudiler'in başlattığı çılgınlık binlerce kişinin hayatına kastetti. Kazada, son belirlemelere göre, 65 kişi öldü, 150'den fazla yaralı var.

ULTRA LÜKS OTELLER, AVM'LER...
"Kabe’yi çevreleyen Mescid-i Haram’ın Abbasi ve Osmanlı döneminden kalma sütunlu bölmeleri tarihi dokusunun son kısımlarını oluşturuyor" denilen soL haberinde, Kabe'nin çevresindeki ultra lüks otel inşaatlarına da dikkat çekilmişti. soL, haberde, "Özellikle çevreye dikilen büyük gökdelenler Kabe’yi gölgede bırakmak ile suçlanıyordu. Gökdelenlerin ayrıca alışveriş merkezleri, 5 yıldızlı otel ve spa gibi fonksiyonları da Hac ziyaretinin amacının aşıldığına ilişkin yorumlara neden oluyordu" ifadelerini kullanmıştı.

İşte o haber: