'Sisi'nin gündeminde Türkiye ziyareti yok'

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Abu Zeid, Sisi'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını Erdoğan'a teslim edeceği iddialarını yalanladı.

Mısır Devlet Başkanı El-Sisi’ye yakınlığı ile bilenen gazeteci Ahmed Musa’nın, “El-Sisi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını Nisan ayında Türkiye’ye giderek Erdoğan’a teslim edecek” iddiasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Abu Zeid açıklamalarda bulundu. Abu Zeid, “Şu an itibari ile Başkan El-Sisi’nin ajandasında bir Türkiye ziyareti yok” dedi.

Abu Zeid açıklamalarında “Mart ayının başında, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığı Mısır’dan, Türkiye’ye geçecek. Devir, Türkiye’de yapılacak. Bu toplantıya katılıp katılmama konusunda henüz kesin bir karar yok” ifadelerine yer verdi.

İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilim konusunda da konuşan Abu Zeid, “Tahran ve Meşhet’de, Suudi Arabistan büyükelçiliği ve konsolosluğuna yapılan saldırılar, uluslararası hukuk bağlamında kabul edilemez. Mısır, bu saldırıları kınamaktadır. Suudi Arabistan veya herhangi bir başka Arap ülkesinin içişlerine, Arap olmayan bir ülke tarafından müdahale edilmesini kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Sözcü Abu Zeid, “Bölge ülkelerinin Arap ülkelerinin içişlerine müdahale etmesi, Arap milli güvenliği ve bölgenin istikrarına zarar verir” dedi.