Salih Müslim: YPG'nin savaşı Suriye ile ilgilidir, Türkiye ile değil

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, New York Times'a yazdığı yazıda "YPG'nin savaşı Suriye'yle ilgilidir, Türkiye ile değildir. YPG'nin esas rolü, Kuzey Suriye'deki öz yönetim kurumlarını savunmaktır" dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Amerikan New York Times (NYT) gazetesi için bir yazı kaleme aldı.

Önceki gün yayınlanan “Demokrasi soğukta bırakılıyor” başlıklı yazıda Müslim, Cenevre’de bugün üçüncü turu başlayacak BM arabuluculuğundaki Suriye barış görüşmelerine PYD’nin davet edilmemesine tepki gösterdi. Bu durumun "adaletsiz olduğunu" ifade eden Müslim, “Reel politiği anlayabiliriz ancak Rojava'nın Cenevre'den dışlanması haksızdır” dedi. Müslim, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin desteklediği Kürt Ulusal Konseyi'nin görüşmelere dahil edilmesindeki amacın PYD'nin dışlanması olduğunu ifade ettiği yazısında, bu grubun Rojava'yı temsil kabiliyetinde olmadığını belirtti.

"Suriyeli Kürtlerin, BM sürecinden dışlanmasının adil olmadığını söyleyen Müslim, "Cenevre'ye dahil edilmememizin başlıca nedenlerinden biri Türkiye'nin YPG'ye yönelik muhalefeti. Türkiye, YPG ile PKK'yi bir görüyor ki bu doğru değildir. İki grup da Kürt'tür ancak Suriyeli Kürtler, Arap müttefikleri ve uluslararası destekle IŞİD'le şimdiye kadar zor fakat başarılı bir mücadelenin içindedir. YPG'nin savaşı Suriye'yle ilgilidir, Türkiye ile değildir. YPG'nin esas rolü, Kuzey Suriye'deki öz yönetim kurumlarını savunmaktır" ifadelerini kullandı.