Rusya'nın Fidel açıklaması: Dünyayı değiştirenler arasından en büyüklerden biri

Fidel'in ölümünün ardından taziye mesajları yayınlanıyor. Rusya'nın mesajında Fidel için; dünyayı değiştirenler arasından en büyüklerden biri" ifadesi yer aldı.

Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından, taziye mesajları yayınlanıyor.

Rusya'nın taziye mesajında Fidel'den, "dünyayı değiştirenler arasından en büyüklerden biri" ifadesi yer aldı.

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Fidel Castro öldü. Küba halkına ve Kübalı dostlara başsağlığı diliyorum. Castro dünyayı değiştirenler arasında en büyüklerden biriydi. Dünya onu hatırlayacak" dedi.

Puşkov, ​ABD'nin bu ülkeye yönelik 'ekonomik savaşına' rağmen Fidel'in ayakta kaldığını da hatırlattı.

PUTİN, RAUL CASTRO'YA MEKTUP GÖNDERDİ

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin Küba Devlet Başkanı Raul Castro'ya gönderdiği mektupta, "Küba Devrimi'nin lideri, ağabeyiniz Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu olağanüstü devlet adamının adı haklı olarak modern dünya tarihinde bir dönemin simgesi olarak görülüyor. O ve dava arkadaşlarının inşa ettiği özgür ve bağımsız Küba uluslararası toplumun etkili bir üyesi haline geldi ve birçok ülke ve halklar için ilham kaynağı oldu. Bu güçlü ve akıllı adam geleceğe hep güvenle bakıyordu. Tüm yaşamı boyunca, yaptığı şeyin doğruluğuna inanmış, yaşamını buna adamış bir siyasetçi, yurttaş ve yurtseverdi. Anısı, sonsuza dek Rus yurttaşlarının kalbinde kalacak" dedi.

Putin, Fidel'in ailesini, bu büyük kaybın karşısındaki metanet ve cesaretini vurguladı.