Rusya ve Güney Kore arasında KDHC görüşmesi

Rusya ve Güney Kore liderleri, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne dair görüştü.

Dış Haberler

Kremlin basın dairesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Kore lideri Moon Jae-in ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Kremlin basın dairesi, Putin ve Moon Jae-in KDHC'nin yaptığı son nükleer deneme çerçevesinde Kore Yarımadası'nın sorunlarını ele aldıklarını ve iki liderin Pyongyang'ın nükleer deneme ile ilgili eylemlerini kararlılıkla kınadıklarını açıkladı.

'PYONYANG BGMK KARARLARINI İHLAL ETTİ'

Kremlin'in konuyla ilgili basın açıklamasında, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Güney Kore lideri Moon Jae-in arasında 4 Eylül'de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Kuzey Kore'nin yaptığı 3 Eylül tarihli nükleer deneme dikkate alınarak Kore Yarımadası'nın problemlerinin görüşüldüğü sırada Pyongyang'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararlarını kaba bir şekilde ihlal eden, nükleer silahların yayılmaması düzenini baltalayan, bölgede barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturan eylemleri kararlılıkla kınandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Rus liderin ‘bu son derece zor durumun' sadece ve sadece görüşmelerin yeniden başlatılarak ve aktif bir diplomasi yürütülerek çözülmesinin mümkün olduğunu yeniden vurguladığı belirtildi.