Rusya ve Çin arasında İpek Yolu görüşmesi

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi çerçevesinde Peru’da görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projeleri arasında bağlantı kurma yollarını ele aldı.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Peru’nun başkenti Lima’da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Sputnik'in haberine göre görüşmeye ilişkin açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “İki lider, APEC ile işbirliğini geliştirme konusunu konuştu ve gelecekteki üst düzey görüşme programlarına yönelik detaylarla AEB ve İpek Yolu projelerini nasıl birleştiklerini ele aldı” ifadelerini kullandı.

Peskov, Suriye krizine de değinilen görüşmede iki ülkenin uluslararası sorunlara yönelik tutumunun birbiriyle uyumlu olduğu vurgusunun yapıldığı da sözlerine ekledi.

PUTİN: ÇİN'DEN DAVET ALDIM, DAVETE İCABET ETMEYİ PLANLIYORUM

Putin ayrıca, Mayıs 2017’de İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projesi ile ilgili olarak Çin’e gitmesi yönünde davet aldığını ve davete icabet etmeyi planladığını ifade etti.

Öte yandan Şi’nin, Çin ve Rusya’nın Asya Pasifik bölgesinde serbest ticaret bölgesi oluşturulması yönündeki süreci katkı sağlaması gerektiğini ifade ettiği de belirtildi.